Health Microbiotics psychobiotic

Hoe kunnen probiotica helpen bij het tegengaan van stress?

How can probiotics help fight stress?

In onze hectische wereld is stress een grote zorg voor velen geworden. Onderzoek toont aan dat ons darmwelzijn nauw verbonden is met onze geestelijke en emotionele gezondheid, wat nieuwe wegen opent voor de behandeling van stress, met name dankzij probiotica. Maar hoe kunnen deze "goede bacteriën" ons helpen om met stress om te gaan?

Wat zijn probiotica?

Probiotica zijn levende micro-organismen die, wanneer ze in geschikte hoeveelheden worden geconsumeerd, een gezondheidsvoordeel opleveren voor de gastheer, met name door het evenwicht van de darmflora te verbeteren. Ze worden voornamelijk gevonden in gefermenteerde producten zoals yoghurt, kefir en voedingssupplementen. Lees hier ook de blog.

De link tussen de darmmicrobioom en stress

Het darmmicrobioom, vaak ons "tweede brein" genoemd, speelt een cruciale rol in onze geestelijke gezondheid dankzij de darm-hersen-as. Deze tweerichtingsverbinding betekent dat de toestand van onze darmen ons brein kan beïnvloeden en vice versa. Onevenwichtigheden in de darmmicrobioom kunnen bijdragen aan of de symptomen van stress en angst verergeren.

Hoe kunnen probiotica stress bestrijden?

  1. Regulatie van de darm-hersen-as: Door het verbeteren van de darmgezondheid kunnen probiotica helpen om de darm-hersen-as te stabiliseren, waardoor de fysiologische impact van stress wordt verminderd.
  2. Productie van neurotransmitters: Sommige probiotica kunnen neurotransmitters zoals GABA en serotonine produceren, die een rol spelen bij de regulatie van de stemming en angst.
  3. Vermindering van ontsteking: Stress kan ontsteking in het lichaam verhogen, en probiotica kunnen helpen om deze ontstekingsreacties te verminderen.

Welke probiotica kiezen?

Voor degenen die probiotica in hun dieet willen opnemen om stress te helpen bestrijden, is het belangrijk om stammen te kiezen die zijn onderzocht voor hun effecten op angst en stress, zoals:

  • Lactobacillus (L.) rhamnosus
  • Bifidobacterium (B.) longum Deze stammen zijn te vinden in verschillende voedingssupplementen die beschikbaar zijn op onze website.

Conclusie

Probiotica bieden een veelbelovende benadering om stress te beheersen dankzij hun vermogen om onze darmmicrobioom in evenwicht te brengen en de darm-hersen-as te beïnvloeden. Door probiotica in uw dagelijkse routine op te nemen, kunt u een natuurlijke en effectieve methode ontdekken om stress te verminderen. Ontdek ons assortiment probiotica en begin vandaag nog aan uw reis naar verbeterd welzijn.

Digest Stress RELAX

Normale prijs
€34,95
Aanbiedingsprijs:
€34,95
Normale prijs
€69,90
Digest Stress Relax. Complex of probiotics with magnesium, ashwagandha, vitamin D, B6 and calcium supporting gut discomfort induced by stress. Digest Stress RELAX