• Icon winner

  Best in class ingrediënten

  Wij gebruiken de hoogste kwaliteit werkzame ingrediënten in hun meest bio-beschikbare vorm.

 • icon graduation cap representing expert partners

  Gespecialiseerde partners

  Wij werken samen met toonaangevende specialisten en universiteiten voor additioneel hoogwaardig onderzoek op onze formuleringen.

 • icon person with capsule and tablet and graph representing clinical studies

  Klinische studies

  Wij investeren in menselijke klinische studies zodat u resultaten krijgt. Naarmate de wetenschap vooruitgaat, doen wij dat ook. Al onze formuleringen zijn gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten, omdat wij geloven in de kracht van de wetenschap om levens te veranderen.


BEWEZEN MAXIMALE IJZERABSORPTIE

Ons universitair onderzoek heeft aangetoond dat het unieke Bioceutical™ Complex van Ferro Fatigue Redux het lichaam in staat stelt de ijzerabsorptie te maximaliseren.

Door een strategische combinatie van de microbiotische stammen L. fermentum IQB 2411 en L. plantarum IQB 2911 met ijzerbisglycinaat, foliumzuur, vitamine C en calcium:

↑ 85% meer absorptie dan traditioneel ijzersulfaat

↑ 54% meer absorptie dan ijzerbisglycinaat alleen

ALTERNERENDE DOSERING: DISRUPTIEVE AANPAK MET MEER VOORDELEN

Alternerende dosering is een revolutie in de inname van ijzersupplementen. Door ons lichaam een volledige dag te laten rusten met de inname van ijzer, worden niet alleen de darm ongemakken en de impact op het microbioom (gerelateerd aan ijzerinname) geminimaliseerd, maar wordt ook het werkelijke geabsorbeerde ijzergehalte gemaximaliseerd1,2.

↑ 40% meer absorptie bij inname om de dag t.o.v. dagelijkse inname.

↓ Minimaliseert darm ongemakken en mogelijke negatieve effecten op het microbioom.

100% WETENSCHAPPELIJK ONDERBOUWD IJZERSUPPLEMENT

SHOP HIER
MEER IJZER EN MINDER VERMOEIDHEID

Onze case studie toont aan dat de inname van ijzerbisglycinaat, foliumzuur, vitamine C in combinatie met Lactobacillus fermentum IQB 2411 en Lactobacillus rhamnosus IQB 2911, het ijzer- en energieniveau verhoogt bij een persoon met ijzertekort na slechts 3 maanden gebruik. Ook heeft deze vrouw de gebruikelijke bijwerkingen die zij haar hele leven heeft ervaren bij haar normale ijzer supplementen, zoals constipatie, niet ervaren met Ferro Fatigue Redux [3].

MICROBIOTICA ALS IJZERTRANSFORMATOREN VOOR BETERE ABSORPTIE

Ons microbioom speelt een grote rol in het vermogen van ons lichaam om het juiste ijzergehalte te handhaven [1,4]. Zo weten we ook dat niet-geabsorbeerd ijzer een onbalans veroorzaakt tussen de goede en slechte bacteriën in de darm (dysbiose). De darm raakt ontstoken, er is een aanzienlijke productie van vrije radicalen, oxidatieve stress en de darmslijmvlies barrière (wand) wordt verzwakt, met darm ongemakken als gevolg. Te veel niet-geabsorbeerd ijzer is niet goed voor het microbioom. Daarom hebben wij speciale microbiotische stammen geselecteerd die niet alleen dienen om ijzer te helpen omzetten naar Fe(2+) zodat het geabsorbeerd wordt, maar ook om een gunstig effect te leveren op het microbioom.

We hebben aangetoond dat onze speciale microbiotica stam Lactobacillus fermentum IQB 2411 de ijzerabsorptie in de darm kan verhogen. 1) door melkzuur te produceren en daardoor de pH te verlagen, waardoor een betere omgeving voor ijzerabsorptie ontstaat 2) door een speciaal molecuul te produceren die de omzetting van onoplosbaar ijzer (Fe3+) naar de oplosbare vorm (Fe2+) mogelijk maakt [5].

NIET ALLE VORMEN VAN IJZER ZIJN HETZELFDE

Omdat ons maag-darmkanaal gevoelig is voor de effecten van niet-geabsorbeerd ijzer, zijn we op zoek gegaan naar de meest optimale vorm van ijzer. IJzerbisglycinaat van Ferrochel® is een innovatieve, gepatenteerde vorm van ijzer die niet alleen een betere bio-beschikbaarheid heeft dan gewone ijzerzouten zoals ijzersulfaat [6], maar waarvan ook is aangetoond dat er minder darm ongemakken worden ervaren [7] en bewezen effectief is in meer dan 100 klinische studies.

Bifidobacterium longum IQB 2901 & Bifidobacterium breve IQB 0611 gaan de ontstekingsremmende effecten van gliadine-afgeleide peptiden tegen.

In synergie met Tolerase® G

De immuunreactie op gluten is afkomstig van het belangrijkste eiwit waaruit het is samengesteld, namelijk gliadinen. Alle gliadinen hebben een hoog glutamine- en prolinegehalte (aminozuur) dat het lichaam niet volledig kan verteren. Wanneer deze eiwitten de darmbarrière passeren, veroorzaken ze een immuunreactie. Tolerase® G is een prolyl-oligopeptidase, een voedingsenzym waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het helpt bij het afbreken van het prolinegehalte, niet alleen in de maag maar ook in de darm8, en waarvan is getest dat het dit beter doet dan andere beschikbare spijsverteringsenzymen9

Referenties: 1. Stoffel, N. U., et al, 2017. The Lancet. Haematology, 4(11), e524–e533. 2. Stoffel, N. U. et al, 2020, Haematologica105(5), 1232–1239. 3. Case Study 2021. Data on file. 4. Deschemin, J. C. et al, 2016. FASEB journal : official publication of the Federation of American Societies for Experimental Biology,30(1), 252–261. 5. González, A. et al, 2017. Food chemistry,228, 374–380. 6. Pineda, O., & Ashmead, H. D. 2001. Nutrition,17(5), 381–384. 7. Milman, N. et al, 2014. Journal of perinatal medicine,42(2), 197–206. 8.Salden, B. N. et al, 2015. .Alimentary pharmacology & therapeutics,42(3), 273–285. 9. Janssen, G.,et al., 201.PloS one,10(6), e0128065.